Internetā ir pieejama iespēja katram parakstīties pret gāzes vada būvniecību Baltijas jūrā- vien jāiet uz šo saitīti un izlasot nelielo rakstiņu, parakstāmies pret. Precīzāk sakot- parakstāmies par to, lai atbildīgās institūcijas saklausītu tautas balsi un noorganizētu neatkarīgu pētījumu par vada būvniecības ietekmi uz vidi.

Lai gan es ar visu savu būtību es par tīru vidi, tai skaitā arī tīru Baltijas jūru, man šī petīcija uzdzen nelielas šaubas- nekur nav minēts kāds avots par to kādas vielas un cik daudz atrodas Baltijas jūrā. Varbūt ir kāds pētījums, kas notiktu ja šīs mučeles aizskartu un sāktos noplūde (optimistiska un pesimistiska prognoze)? Un vai tiešām tās visas ir tik bīstamas, kā apgalvots rakstā? Varētu piekrist, ka jūras dibenā ir milzīgs daudzums dažādas kaujas indes, bet vai tās ir tik bīstamas (ūdenī), ja jau tās bija domātas pretinieku indēšanai kaujas laukā (gaisā)? Te vairāk prasītos kāda gudra ķīmiķa viedoklis- kuras no šīm kaujas indēm ir bīstamas ūdenī.

Varbūt tomēr vajag būvēt to gāzesvadu? Uzrausies uz tām mucām un tad visi būs spiesti kopīgiem spēkiem tīrīt jūrai dibenu, kā rezultātā jūrā vairs neglabāsies indes ar laika degli.