Aprīlis nu ira klāt,
Jāsāk topsi darināt-
Desmit filmas atradu,
Tagad jums tās atrādu.

P.S.
Tāpat kā iepriekš- filmu nosaukumi ir ar klikšķi uz imdb.com.

10. На игре 2. Новый уровень
Nesen noskatījos filmas pirmo daļu un patika. It kā jau nākamie uzlējumi parasti sanāk plānāki, bet tāpat saglabāju cerību uz labu skatāmo.


9. The Messenger
Nezinu vai šī nav kārtējā kino nodeva amerikānu patriotismam par karu, bet uzmanību piesaistīja. Un jāpaskatās par ko tad Vudijam Harelsonam šogad bija tā Oskara nominācija.

8. A Nightmare on Elm Street
Nevienā atmiņu kambarītī man nav saglabājies kāds kadrs par Frediju Krīgeru- onkuli ar garajiem nadziņiem. Tagad būs iespēja kādu kadru atsaukt atmiņā un pavērot, kas par šiem 26 gadiem izmainījies Gobu ielā.

7. Прячься!
Pusotru stundu garš Krievijas, Vācijas un Lielbritānijas kopdarbs, kur sola labās tradīcijās ieturētu spriedzes gabalu- noslēpumaini cilvēki, ierobežota teritorija, mistiskas pazušanas…

6. Kick-Ass
Parasti supervaroņi ir spēcīgi, izskatīgi, ar īpašām spējām apdāvināti triko apģērbti īpatņi. Bet, kas notiek, ja supervaroņiem ir tikai triko? Un ja vēl tādi savācas kādi četri gabali?

5. Kirot
Ukraiņu smukulīte Kuriļenko no datorspēļu Hitmena un Maksa Peina, kā arī no kārtējās Džeimsa Bonda meitenes izaugusi līdz slepkavnieciskai mafijas darbonei. Ja tantei iedod ieroci, morālu attaisnojumu un vēl to visu smuki pasniedz, tad var sanākt ievērības cienīgs kino.

4. Clash of the Titans
Nojausma saka, ka esmu šo filmu uzlicis pa augstu, bet te laikam vainīgs sentiments (sen, sen atpakaļ skatīta 1981.gada Titānu cīņas versija) un sengrieķu mīti un leģendas. Nelāgo nojausmu papildina mani līdz šim neuzrunājošais režisors, no kura veikuma tikai Danny the Dog varu atzīmēt (un ar laikam tik dēļ Džeta Lī).

3. Hadewijch
Franču kino par viņiem (un laikam visiem citiem arī) aktuālu tēmu- reliģija. Kas notiek, kad pārliecināta kristiete iepazīstas ar tikpat pārliecinātu musulmani?

2. Iron Man 2
Laikam abām pirmajām vietām es varētu ielikt vienu un to pašu pavadošo tekstu- neesmu redzējis pirmo daļu, bet līdz otrai daļai apsolos laboties. Dzelzs vīram 2 arī savākts iespaidīgs aktieru ansamblis- Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell ar Robert Downey Jr priekšgalā.

1. Утомленные солнцем 2: Предстояние
Skatīt 2.vietas pirmo teikumu.
Vien piebildīšu, ka šī solās būt acis priecējoša filma ar pamatīgiem masu skatiem- kā nekā četrus gadus filmēta un vēl Krievijas armija iesaistīta. Un rudenī mūs gaida vēl viena filma ar Saules nogurdinātie 2. Šoreiz filmas otrā daļa (Citadele) – Утомленные солнцем 2: Цитадель.