Miegs un gulēšana ir šausmīgi viegla padarīšana- apgulies, aizver acis, sāc tēlot aizmigušo un, re- esi sevi apmānījis un vari gulēt miegā! Tik, protams, te nāk līdzi vesels bariņš ar mūsdienu dzīves ritma problēmām, kas to gulēšanu var padarīt ne tik vieglu un ne tik patīkamu- stress, veselība, dzīves ritms, darbs, mācības, ēšanas problēmas, utml. Tad grozies, skaiti aitas, jērus un avenus. Vai arī pārkārto gulēšanas režīmu- gulta, cietāks/mīkstāks matracis, spilvens, sega… Ar spilvenu es jau biju ticis galā, tad nu nolēmu izmēģināt laimi ar segu.

Atminos, ka bērnībā man patika gulēt zem vatētās segas- liels, biezs un smags deķis tiek pārsegts pāri tā, ka nekādi aukstumi vai mošķi netika tev klāt un varēji gulēt saldā bērna miegā.
Tiesa, vasarā zem tādas segas nav patīkami- tad prasās, kas plānāks un gaisīgāks.

Tad nu gada sākumā nolēmu pasūtīt no amazon.de jauno ”vatēto” segu. Vai kā to tagad moderni sauc- svērtā jeb antistresa sega. No pieejamiem svariem un izmēriem izvēlējos 9,5kg un 150x200cm (cena ap 56 eiro). Bija vēl doma par 7,5kg segu, bet beigās nospriedu iet uz visu banku- gan jau tie pāris kilogrami nenospiedīs. Parējos svarus (vieglākos) nemaz i neizskatīju- tad jau parastā vilnas sega būtu tikpat smaga un antistresaina.

Aprakstus tik ļoti nepētīju, lai varētu spriest par visām niansēm un fenšui pareizību – paļāvos, ka viss būs normas robežās. Tik intereses pēc nopētīju, kas būs tas smagums- izrādās, ka sega pildīta ar mazām stikla lodītēm, kas arī rada to svaru. Protams, pārējais pildījums (kokvilna, poliesters) arī ir. Mazgāt varot ar rokām, bet es nevaru iedomāties kā tos desmit kilogramus (samirkuši tie būs visi divdesmit) varētu ar rokām izmazgāt. Tāpēc labāk to segu nesmērēt (suņu, kaķu, kafijas gultdzērāju un mazu bērnu mājsaimniecībās šis varētu būt izaicinājums).

Pāris dienu laikā sega bija klāt un izpakojot jau nopratu, ka īsti nevajadzēja iet uz to visu banku- tas deķis ir ļoti smags. Tiešām! Īpaši, kad jāiedabū pārvalkā- sanāk tīri pieklājīgs fitness. Domāju, ka mazākiem un smalkākiem cilvēkiem nevajadzētu tik smagu segu (pietiktu ar 7,5kg vai pat 5,4kg). Bet tas jau katram individuāli.

Par gulēšanu. Nezinu, cik tur piemērots apzīmējums ”antistress”, bet ir ļoti patīkami apsegties ar tādu bērnības vatētās segas sajūtu un uzreiz liekas, ka esi gatavs miegam un visas bēdas ir paliktas zem tāda 9,5 kilogramīga, ar stikla lodītēm pildīta akmeņa. Un vari suķēt mierīgi līdz trešajiem gaiļiem. Tāda baiga grozīšanās pa nakti ar vairs nav paredzēta- deķis noliek pie vietas. Tiesa, vasaras laikā tomēr prasās gaisīgāka sega (jau atkal- tas katram individuāli). Bet, ja guļamistabā ir pavēss, tad noteikti ar to var gulēt arī cauru gadu.

Ar pirkumu esmu ļoti apmierināts un pilnīgi noteikti varu tādu deķīti ieteikt visiem, kuri vēlas ne tikai labāk gulēt, bet arī labāk izgulēties. Efekts ir. Un jau uzreiz.