Oriģinālnosaukums: Les triplettes de Belleville
Valsts: Francija/Beļģija/Kanāda/Lielbritānija
Žanrs: Animācija/Detektīvs/Komēdija
Režisors: Sylvain Chomet
Gads: 2003

Par filmu-

Tas ir stāsts par Čempionu – zēnu, kuru audzina vecmāmiņa, par Tour de France velobraucienu, par trim ekscentriskām dāmām, kas apvienojušās ansamblī ”Bellevillas trio” un noslēpumainiem vīriem melnā.

Lai arī ”Randiņš Belevilā” ir jau vairāk kā sešus gadus veca, es to noskatījos burtiski dažas dienas atpakaļ. Zināju, ka šīs multfilmas tapšanā lielu roku pielikuši arī mūsmājas mākslinieki- no filmu studijas Rija un par to ir patiess prieks. Prieks ir jo lielāks, tāpēc ka multene patiešām ir ļoti labi sanākusi- gan uzzīmēts labi, gan sižets interesants.

Māc nelielas šaubas, ka šī animācijas filmiņa ir domāta bērnu auditorijai. Protams, bērni var un drīkst skatīties, bet, manuprāt, vairāk mērķēts ir lieliem bērniem un pieaugušajiem.

Visi multeņu tēli ir sanākuši ar odziņu- vecmāmiņa, suns Bruno, topošais čempions, vecenīšu trio…. visi viņi atmiņā paliekoši un perfekti piemēroti šim stāstam.

Šoreiz izņēmu ārā lomu ierunātājus, jo runāšana šajā multenē ir ļoti maz (pat ļoti, ļoti maz). Varētu pat teikt, ka var skatīties vienalga kurā valodā, tāpat viss būs skaidrs, un nez vai kādam ko izteiks franču ierunātāju uzvārdi.

Un galu galā- ”Randiņš Belevilā” bija nominēts Oskariem (divās kategorijās), bet līdz šīm balvām pietrūka. Tāpat tā tika nominēta vēl veselai plejādei festivāla balvām nu kurām lielu daļu arī privatizēja.
Interesanti un mazliet ironizējoši bija multeņu tēli- pārspīlētie riteņbraucēju kāju muskuļi, hamburgeru nācijas resnuļi, fanču mafiozi, varžēdāji…

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.