Pamanīju, ka šogad ”Lasi un vērtē” akcijā īpašs uzsvars likts uz večiem:
” Aicinām vīriešus (tēvus, lielos brāļus, vectēvus un krusttēvus) iesaistīties lasīšanas vecināšanas programmā ”Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2017” (BJVŽ 2017) un piedalīties akcijas ”Vīrieši! Tēvi! Lasītāji! 2017” balvu izlozē.

Mēs ticam, ka ar savu piemēru vīrietis sekmēs lasīšanas tradīcijas ģimenē un novērtēs šo tradīciju radīto pozitīvo ietekmi uz katras personības attīstību ģimenes un tuvāko draugu lokā.

Esam novērojuši, ka vīriešiem ir grūtāk atrast motivāciju lasīšanai, tāpēc esam radījuši šo akciju, lai būtu stimuls sākt un turpināt lasīt.”

Teksts jau ir mazliet … nu tāds, bet galvenais, ka doma laba. Un interesants ir uzsvars uz vīrieti lasītāju+reģistrētāju un ģimenes biļešu laimētāju. Par to žetons.

Piedalīšanās ir gaužām vienkārša: ”Jāaiziet uz tuvāko bibliotēku, kura piedalās BJVŽ 2017, un jāpiesaka dalība Vecāku žūrijā. Jāizlasa 4 grāmatas no Vecāku žūrijas un 2 no Bērnu/Jauniešu žūrijas grāmatu kolekcijas un jāaizpilda elektroniskā anketa.”

Nolēmu, ka man ar jāpiedalās (laikam nostrādāja tas akcents uz vīrieša :)) Tad nu meklēšu bibliotēkas plauktos grāmatas, lasīšu pats, lasīšu ar bērnu un beigās pildīšu anketu. Daļa jau ir lasīta, bet plakātā vēl ir gana daudz nelasītu grāmatu.

Akciju beigu datumu gan neatradu, bet pieļauju domu, ka tas varētu būt īsi pirms uzvarētāju paziņošanas- 2018.gada 14.februārī.