Gadu blogā iesākšu ar 2015.gada bilanci, kas veidota pēc iepriekšējā gada parauga- vispirms sausie bloga cipari, kas gada laikā mainījušies un tad par to bloga sadaļu, kurā pieaugums ir vislielākais.

Bloga bilance:
Šogad nopublicēti 193 raksti.
Vismazāk, jūnijā- 8 raksti
Visvairāk, janvārī- 28 raksti.
Kopā blogā uz gada beigām ir 2072 raksti.

Sadalījums pa kategorijām:
Auto- 10 jauni raksti (kopā 98)
Blogāres apskati- 21 jauns raksts (kopā 51)
Cemme- 15 jauni raksti (kopā 78)
Grāmatas- 74 jauni raksti (kopā 341)
Kino – 42 jauni raksti (kopā 441)
Krutka- 0 jauni raksti (kopā 79)
Numismātika- 6 jauni raksti (kopā 35)
Pastaiga- 0 jauni raksti (kopā 15)
Podkāsts- 5 jauni raksti (kopā 27)
Sentences- 4 jauni raksti (kopā 151)
Tāpatās- 32 jauni raksti (kopā 711)
Vide- 1 jauns raksts (kopā 51)

Izskatās, ka dažas sadaļas joprojām gaida savu pieaugumu. Redzēs kā sanāks- vai nu būs pieaugums, vai arī sagaidīs pārdalījumu, lai nākamā gada bilancē nerēgotos nulles.

Arī šogad jaunu rakstu visvairāk tika grāmatu sadaļai. Tad nu par to arī sīkāk- kā bija, kā būs un kas būs.

Bija sekojoši- 2015.gadā izlasīju 63 grāmatas, kuras var aplūkot izlasīto grāmatu sarakstā. No tām vienpadsmit grāmatas bija Nobela prēmijas literatūrā ieguvēju darbi. Tas nozīmē, ka šobrīd es nobelistu sarakstā esmu izlasījis 48 grāmatas. Pārāk maz! Pārāk maz, lai varētu pārskatāmā nākotnē pielikt punktu sarakstam (pirmajam aplim).

Tāpēc nolēmu, ka 2016.gads man būs ar lasīšanas sarakatu. Tāpat kā savulaik bija 2013.gadā. Sākumā bija doma tā klusiņām lasīt un svītrot no saraksta ārā visu, kas izlasīts, bet pēc visām ņemtnēm ar sarakstu (nepagāja ne diena, kad jau veicu vairākus labojumus), sapratu, ka tas ir jāiekaļ akmenī (lasi- jānopublicē blogā). Citādi bail, ka vai ik nedēļu sarakstu ņemšu pārlāgot un pielāgot. Bet par to sīkāk nākamajā ierakstā (laikam jau šodien pat), kur publicēšu savu lasāmo sarakstu.

Vēl ir padomā neliels papildinājums blogam, kas mazliet skars arī grāmatu sadaļu, bet par to sīkāk tad, kad tas tiks palaists. Protams, ja pārdomāšana neņems virsroku.