Saprotu, ka ziemmīļiem nemaz i negribas gaidīt pavasari. Tie tad droši drīkst pārveidot virsrakstu par, piemēram, ”10 seriāli patīkamākai ziemas pavadīšanai”.

Virsraksts šoreiz nav tik būtisks kā saturs. Jo beidzot nolēmu (jau kuro reizi) būt kārtīgs ekrāna deldētājs un iegrimt jaunās vai ne tik jaunās daudzsēriju mākslas filmās.
Iekšējā balss saka, ka visas tāpat nenoskatīšos līdz sezonas beigām (laiks, apnikums, seriāla interesantuma zušana). Un ārējā balss tam piekrīt. Tāpēc arī ierakstīju desmit, lai vismaz ar trešdaļu sanāktu daudz maz ciešama kopdzīve līdz sezona mūs šķirs.
Dažiem seriāliem kāda sērija ir noskatīta, dažiem pat vairākas. Ir arī tādi, kuri tūlīt tiks skatīti, vai tūlīt tik iznāks (bet kaut kas jau liek ar viņiem draudzēties).

Tālāk būs šis desmitnieks (secībai nav nozīmes):

1. Young Pope- šo visi slavē aizgūtnēm. Vēl latvietis Ozoliņš (tēls). Tad vēl Pēteris Vasks (daļa no muzikālā pavadījuma). Repšes vārdiem sakot- un kā var neskatīties?

2. Taboo- tie pāris treileri jau vien visu izsaka- noslēpumaini, mežonīgi un tumsīgi.

3. Emerald City- Grāmatiņas par Smaragda pilsētas burvi lasītas. Varētu arī tā kā tās ekrānā paskatīties. Tik nedaudz citā versijā, kur Doroteja ir liela meitene. It kā panaivs tēlojums, bet tā kā pirmajai sērijai biju nolēmis dot iespēju mani uzrunāt, tad noskatījos līdz galam. Ja nebūtu asprātīgā versija par Biedēkli, tad tālāk neskatītos. Tagad mēģināšu turpināt.

4. Vikings- (ceturtā sezona) Kā nekā pirmās trīs sezonas tika skatītas ar prieku. Tagad jāredz kā Ādbiksim klāsies plāni.

5. Designated Survivor- ļoti pieklājīgs seriāls, par Amerikas prezidentu, kurš tur nokļuva pēc labi izplānota terorakta. Mazliet gaisu jauc tie muļķīgie naivumi, kas tāda līmeņa darbībās nez vai būtu iespējami (ja nu vienīgi vispārīgā pāļa stāvoklī), bet kaut kas tur ir.

6. Sherlock- kā gan bez šī īsā, bet kreptīgā seriāla?! Ceturtā trijsērija ir jānoskatās.

7.Mr.Robot- (otrā sezona) pirmā sezona bija laba, lai arī beigās mazliet zuda asumiņš. Tā kā otrajai sezonai savlaicīgai skatīšanai laika nebija, tad lieku to skatīties tagad.

8. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency- šo biju pierakstījis bez īpaša pamatojuma. Laikam kāds bija teicis- jāskatās! Būs jāpārliecinās vai šim kādam var ticēt.

9. Victoria- te bija jādomā- vai skatīties par Viktoriju vai Elizabeti Otro (The Crown)? Paliku pie Viktorijas. Redzēs vai noturēšos vai tomēr šaušu (arī) pa kreisi.

10. A Series of Unfortunate Events- kaut kas tajā treilerī teica, ka man šis patiks. Nu, ko- pēc 13.01. redzēsim vai pirmā sērija to apstiprinās.

Tas arī īsumā viss. Ja kādam ir informācija par augstākminēto laikšķiežu nelietderīgumu, tad droši drīkst mani brīdināt. Ja ir labāki ieteikumi- tikpat droši var labākieteikt. Ja nav ko teikt, tad var novēlēt man seriāliem labvēlīgu laiku.