Visi šie padomi vairāk balstīti uz kaut kur redzēts/dzirdēts/paša novērots un nemaz nemēģinu kādu mācīt vai ko pierādīt. Varbūt, ka kāds jau to visu zina (sen) un neko jaunu te nesaskatīs, bet varbūt kādam tas noder, vismaz kā lieku reizi esošs atgādinājums. Katrā ziņā nedaudz pamainot pirkšanas procesu lielveikalā var gan lieki neiepirkties, gan nevajadzīgi nepārmaksāt.

1.Pirkuma saraksts-sastādiet pirkuma sarakstu pirms dodaties uz lielveikalu un stingri vadāties pēc tā.

2.Pavērojiet preces ar atlaidēm- ja ir jānopērk siera gabals vai cīsiņi un nav noteikta šķirne, tad jāpalūkojas vai kādam no tiem produktiem nav atlaides.

3.Paņem mazāku un lētāku iepakojumu- plauktos starp viena un tā paša produkta fasējumiem ir dažādas cenas (atšķiras, piemēram, vistas stilbiņu svars vai skaits). Droši var izvēlēties paņemt mazāko un lētāko iepakojumu, pat ja fasētais siers vai gaļa ir tikai 10 santīmus lētāks. It kā nieks vien ir, bet ja iepirkuma grozā šādi produkti būs 10gab? Vēders no pāris gramiem necietīs (droši vien tikai iegūs), bet maks katru reizi ietaupīs.

4.Pārbaudiet derīguma termiņu- izvairieties ņemt tuvāk (pircējiem) novietoto maizi vai piena paku- visticamāk tā ir ar šodienas vai rītdienas termiņu. Salīdziniet ar tālāk novietoto un tad nevajadzēs nākamajā dienā pēc pirkuma brīnīties, ka maize sākusi pelēt.

5.Nepirkt preci, kurai drīz (šodien/rīt) beigsies derīguma termiņš- tā vietā izvēlaties citu līdzīgu vai labāk iztiekat bez, ja nav pārliecības, ka tā tiks notiesāta šodien pat. Nevajadzīgs risks lieki nomest naudu par produkta (vai tā daļas) izmešanu miskastē.

6.Saldējuma vitrīnā labāk neņemt virspusē novietotos saldējumus- visticamāk, ka tie jau ir nedaudz pakusuši un aizvesti mājās būs pilnībā nomainījuši savu agregātstāvokli.

7.Cena par kilogramu- Pirms produkta izvēles ir vēlams uzmest aci tā cenai par kilogramu/litru. Varbūt tur pat blakus plauktā atrodas tāds pats produkts tikai citā iepakojumā, ar citu svaru un varbūt pievilcīgāku cenu par kilogramu/litru.

8.Nemest liekus līkumus pa veikalu- ātri no punkta A uz punktu B un uz kasi. Mazāka iespēja sevi sakārdināt ar krāsainajām un pilnajām vitrīnām.

9.Neņemt iepirkuma ratiņus- ja var iztikt tikai ar groziņu, jo nav tik daudz vietas produktiem un smagāks nesamais neļaus ilgi vazāties pa veikalu. Priekš pāris piena pakām var pat iztikt arī bez groziņa.

10. Iepirkšanās laiks- ja ir iespēja, izvairieties no ‘’sastrēgumu’’ laika lielveikalu apmeklējuma. Ietaupīsiet laiku un nervus. Tāpat arī pārāk agri nav ieteicams iepirkties, jo bieži jauno (un svaigo) produkciju plauktos sāk krāmēt tikai pāris stundas pēc veikala atvēršanas.